Get Up to 40% OFF New-Season StylesMenWomen * Limited time only.

Novinka: krbová kamna s litinovou plotýnkou pro ohřev

Úvodní fotografie k blogovému článku společnosti Kamna z výroby (Kamna Schejbal) #6 "Novinka: Kamna s litinovou plotýnkou pro ohřev"

Novinka: krbová kamna s litinovou plotýnkou pro ohřev

Vážení přátelé uvádíme na trh další praktickou novinku. Pro vášnivé chalupáře, pro příznivce praskajícího ohně v kamnech, pro všechny, kteří si chtějí užít domácí pohodu. Pro všechny z vás kdo chcete být soběstační za každé situace. Nové konstrukční řešení horního víka umožňuje osadit naše krbová kamna novými litinovými plotnami pro ohřev a vaření.  K dispozici máme dvě varianty provedení dle potřeby připojení krbových kamen ke komínu.

Plotýnky pro horní i zadní vývod kouřovodu

Pro připojení s horním vývodem kouřovodu slouží varianta s menšími plotnami. Obě mají stejný průměr ploten 160 mm a jsou určeny pro výkonovou řadu 5,5kW, případně s průměrem ploten 240 mm pro výkonovou řadu 11kW.

V případě připojení kouřovodu k zadnímu vývodu krbových kamen jsme získali prostor pro osazení jedné velké plotny a jedné menší.  Pro řadu kamen s výkonem 5,5kW jde o kombinace plotýnek s průměrem 240 mm a 160 mm, případně u větších kamen s výkonem 11kW jsou v horním víku osazeny litinové plotny o průměru 240 mm a 280 mm.

Jak elegantně a účelně využít prostor horního víka našich kamen (dokonce všech typů našich krbových kamen) ?
Přesně tak, jak vidíte na modelu 3102 se zadním připojením kouřovodů. Místo pro plotýnky je opravdu velkorysé.

1️⃣: Na obrázku je zobrazené víko pro modely krbových kamen: 3056 nebo 3058 s horním připojením kouřovodů.
Litinové plotýnky mají průměr 160 mm.

2️⃣: Na tomto obrázku je zobrazené víko s pro modely krbových kamen: 3056 nebo 3058 se zadním připojením kouřovodů.
Litinové plotýnky mají průměr 160 mm a 240 mm.


3️⃣:
Krbová kamna 3058 black s litinovými plotnami pro horní připojení.
4️⃣: Krbová kamna 3058 black s litinovými plotnami pro zadní připojení.

Krbová kamna jako promyšlený systémem

Pokud potřebujete jiné řešení, je možné i zadní připojení kouřovodů s použitím kolena o průměru 130 nebo 150 mm 90° (naleznete v sekci kouřovody). Trubka kouřovodu v takovém případě směřuje také nahoru, pouze vzadu za kamny. Doporučujeme použít koleno čistící, pro snadné čištění spalinových cest do budoucna. U tohoto provedení je ovšem nutné počítat s tím, že kamna budou umístěna o trochu dál ode zdi (cca +20 cm).

Teploty litinových plotýnek se pohybují od 140°C přes 200°C, v závislosti na nastaveném výkonu krbových kamen. Ohřívání potravin tedy není žádný problém, ale pro uvaření jídla ze syrového stavu je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Přeci jenom nejedná se o klasický sporák, ale o náhradní případně záložní řešení.

Litinové plotýnky v našich krbových kamnech přinášejí inovaci a další užitnou hodnotu celého našeho konceptu modelů krbových kamen. Kromě  pohody při pohledu do hořícího ohně si buďte jistí, že vám už nyní svařák nevychladne.

Ukázka vaření (volské oko) na kamnech s litinovou plotýnkou

Dotovaná cena formou výměny

Litinové plotýnky máme k dispozici pro všechny modely našich krbových kamen, kromě akumulačních. Kompletní nabídku naleznete v našem e-shopu v sekci: KRBOVÁ KAMNA S PLOTÝNKOU

Horní víka s litinovými plotnami jsou kompatibilní s běžnými víky našich krbových kamen. Proto nabízíme našim zákazníkům, kteří již mají od nás zakoupená krbová kamna možnost zakoupení samostatného horního víka krbových kamen s litinovými plotnami za dotovanou cenu, formou výměny za stávající víko. O možnostech výměny se prosím informujte na : obchod@etg-sro.cz, nebo telefonicky: +420 774 427 222 podpora e-shopu: www.kamnazvyroby.cz

Protože neustále inovujeme a uvádíme na trh postupně další novinky, nenechte si nic ujít. Sledujte nás na sociální síti Facebook.

V galerii níže naleznete ukázku dalších typů kamen s litinovými plotýnkami.

Sdílet tento článek